Kunstig intelligens i helsetjenesten Bodø 18-19 juni 2019

Jag är inbjuden talare till konferensen Kunstig intelligens i helsetjenesten i Bodø, Norge, 18-19 juni 2019. Bodø ligger norr om Polcirkeln. Konferensen har över 320 deltagare från hela Norge både inom forskning, hälsovård, administration och företag men också inbjudna deltagare från hela världen. Temat är artificiell intelligens och hälsovård och flera talare ger exempel på det Jianying Hu IBM Watson forskningslab George Vazmatis, Mayo Clinic, Rochester Minnesota, David Albers Columbia University och Narges Razavian New York University, USA, Max Gordon, Karolinska Institutet, men också Anne Grethe Erlandsen statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet pch Bjørn Guldvog, generaldirektør Helsedirektoratet.  Alla talarna talade om hur man ska använda deep learning/maskininlärning för att bearbeta kliniska data för att förstå komplexa data från DNA-sekvenser, radiologibilder, patientjournaldata och text. Jag har talat om Clinical Text Mining- Secondary use of electronic patient records  och olika tillämpningar kring detta.

 

About Hercules

I am a professor working at DSV-Stockholm University, I perform research in natural language processing and information retrieval, the last ten years I have been working on text mining on electronic patient records to build useful tools to improve health. Hercules homepage
This entry was posted in Health Informatics, SYSLAB and tagged , , , . Bookmark the permalink.