Global Forum 2011 Shaping the future, Bryssel

Global Forum 2011 Shaping the future, är en konferens som har pågått i 20 år i Europa och i USA, första gången i Washington DC 1992 och nu i Bryssel. Det är en sorts think-thank, tankesmedja inom ICT med mestadels företagsledare, investerare, politiker, jurister, lobbyister, forskare.  Här i Bryssel är det cirka 300 deltagare. Könsfördelningen är 80% män och 20%  kvinnor, nu på dag två lite jämnare balans. Det diskuteras om IT-säkerhet, E-government, E-hälsa, M-hälsa, riskhantering, IT-strategier, globalisering, Cloud computing mm. Vi sitter i stor oval där alla kan se alla och kan kommentera i en mikrofon på varje sittplats. Det är en intressant variant av konferens. Man diskuterar och siar om framtiden inom ICT och affärer.
Nästa Global Forum 2012, Shaping the future kommer att ske i Stockholm i 12-13 November 2012. Stora företag inom IT och revision sponsrar konferensen. Jag ingick i panelen om Citizens Centered e-Health & mHeath

Blogg, http://www.globalforumblog.com

/Hercules

 

About Hercules

I am a professor working at DSV-Stockholm University, I perform research in natural language processing and information retrieval, the last ten years I have been working on text mining on electronic patient records to build useful tools to improve health. Hercules homepage
This entry was posted in Event, Health Informatics, Information Systems, Outside DSV, SYSLAB. Bookmark the permalink.